Browse: Home / Warsztaty kulinarne dla uczniów opolskich szkół

Menu

Skip to content
  • Politechnika Opolska
  • Koła naukowe
Header image

Wiadomości UczelnianeLogo

Wiadomości Uczelniane | Politechnika Opolska

  • Facebook
  • Google Plus
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

Menu

Skip to content
  • Strona główna
    • Wywiady
    • Wszystkie aktualności
      • Dziecięca Politechnika Opolska
      • Odeszli
    • Wiadomości Uczelniane – archiwum (PDF)
  • Nauka
    • Wydarzenia naukowe
    • Popularyzacja wiedzy
    • Artykuły naukowe
      • Nauki przyrodnicze
      • Nauki inżynieryjne i techniczne
      • Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
      • Nauki rolnicze
      • Nauki społeczne
      • Nauki humanistyczne
  • Studenci
    • Wydarzenia studenckie
    • AZS
    • Samorząd
    • Koła naukowe
  • Kultura
    • Wydarzenia kulturalne
    • Galeria II strona
  • Jednostki
    • Wydziały
      • Wydział Budownictwa i Architektury
      • Wydział Elektrotechniki Automatyki i Informatyki
      • Wydział Ekonomii i Zarządzania
      • Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki
      • Wydział Mechaniczny
      • Wydział Wychowania Fizycznego i Fizjoterapii
    • Akademickie Biuro Karier
    • Biblioteka Główna
    • Dział Współpracy i Rozwoju
    • Instytut Konfucjusza
    • Dział Współpracy Międzynarodowej
    • Studium Języków Obcych
    • Opolski Park Naukowo Technologiczny
    • Uczelniany Ośrodek Informatyczny
    • Doktoranci
  • Na marginesie
    • Felieton
    • Galeria ,,Na marginesie”
    • Podróże
  • Politechnika świętuje awanse naukowe
  • Rewolucja w obszarze nauki
  • Politechnika Opolska gospodarzem obrad KRUWiO
  • Mieszkańcy Sokratesa spotkali się na prawosławnym śniadaniu wielkanocnym
  • Uroczyste wręczenie dyplomów na WEiZ

Warsztaty kulinarne dla uczniów opolskich szkół

Posted by dr hab. inż. Dominika Matuszek on 21 grudnia 2016 in Aktualności, Jednostki, Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki, Wydziały | 306 Views

Zajęcia dydaktyczne z zasad prawidłowego odżywania oraz warsztaty kulinarne dla uczniów opolskich szkół są wpisane na stałe w kalendarz roku akademickiego pracowników Katedry Inżynierii Biosystemów oraz studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.

wipil-warsztaty-2016-12-14Tym razem, w dniu 14 grudnia 2016 roku, odwiedzili nas uczniowie Zespołu Gimnazjalno – Szkolnego z Zębowic. Uczniowie, oprócz prawidłowych nawyków żywieniowych, które były tematem wykładu dr inż. Dominiki Matuszek, poznali również różnice między napojem owocowym, a sokiem. Ten ostatni, z pomocą mgra inż. Sławomira Czabaja zrobili i skonsumowali.

Spotkanie zwieńczyły warsztaty w laboratorium gastronomicznym prowadzone przez mgr inż. Ewę Polańczyk. To pierwsza ale bynajmniej nie ostatnia wizyta młodzieży z Zębowic. W najbliższym semestrze planowane są kolejne zajęcia.

Kategoria: Aktualności, Jednostki, Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki, Wydziały | Tagi: klasy patronackie, technologia żywienia, warsztaty, Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki

O autorze

dr hab. inż. Dominika Matuszek

Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki » Katedra Inżynierii Biosystemów
ul. S. Mikołajczyka 5, 45-271 Opole
Stanowisko: adiunkt
Tel.: +48 77 449 8470
e-mail: d.matuszek@po.opole.pl

Podobne wpisy

Baner reklamowy cyklu szkoleń.Mnóstwo różnorodnych szkoleń: kolejna edycja Bazy Rozwojowej Politechniki Opolskiej→

Duże zainteresowanie Dniami inżyniera→

Efekt pracy studentów z LogPoint: Magazyn obsługiwany przez robota→

Studentka PO wygrała ogólnopolski konkurs na najlepszą pracę dyplomową→

Żakinada 2022

Pomoc uchodźcom z Ukrainy

advertisement

Komunikaty dotyczące zagrożenia koronawirusem

advertisement

Nasz Facebook

Ważne

  • Naukowiec w czarnej todze wręcza tubę rudowłosej doktorce.

    Politechnika świętuje awanse naukowe

    11 maja 2022 / Anna Kułynycz
  • Zdjęcie portretowe prezentujące mężczyznę w granatowym w garniturze , koszuli i krawacie. W tle widać rozmytą cześć kampusa politechniki.

    Rewolucja w obszarze nauki

    9 maja 2022 / Anna Kułynycz
  • Dziesięciu profesorów przed wejściem do budynku.

    Politechnika Opolska gospodarzem obrad KRUWiO

    26 kwietnia 2022 / Anna Kułynycz
advertisement
  • Facebook
  • Google Plus
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

WI@DOMOŚCI UCZELNIANE on-line

Redaktor naczelna:
Lucyna Sterniuk-Gronek
l.sterniuk-gronek@po.opole.pl
Zdjęcia:
Sławoj Dubiel
s.dubiel@po.opole.pl

KONTAKT

Sekcja Promocji i Kultury
Politechniki Opolskiej
ul. Prószkowska 76, bud. nr 5
45-758 Opole
tel.: 77 449 8126

Redakcja zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania redakcyjnego
nadesłanych materiałów. Wiadomości Uczelniane podlegają Biuru Rektora i realizują zadania wynikające z misji kreowania pozytywnego wizerunku Politechniki Opolskiej.

 
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
 
 

Archiwa

 

©2013 - 2017 Politechnika Opolska | Wiadomości Uczelniane

Menu